Rapidul e furia naturii. Acolo unde speranta dicteaza, eroii sunt inevitabili

Nu stiu de ce traiesc cu senzatia ca Gazu va fi, in seara asta, insipid, incolor, inodor. Iata ca am ajuns sa citez din mine ca din clasici. Sa n-avem discutii ca n-am zis. Am zis-o, pe 22, da nu s-o inteles. Repet "vine, ca un val". Am vazut atata FORTA, atata determinare cum nu am mai vazut demult pe un teren de fotbal romanesc.
Am vazut intamplator meciul cu Steaua. Eram cu niste prieteni la Tg. Mures. Ei microbisti. Am vazut o echipa care STA BINE IN TEREN. Asta nu-i echipa, e un mecanism. Au o asemenea asezare, o asemenea strategie incat imi facea impresia nu ca JOACA ceva ci ca pur si simplu ca ii stranguleaza. Senzatie de sufocare, un mecanism infernal.
S-apoi a fost meciul cu Viitorul: 9 spartani din “300” desfasurand un alt mecanism ce se inchidea perfect. O repriza. O repriza!? Comparatia cu filmul nu este o figura de stil, chiar am trait cu senzatia asta, absolut involuntar.
A, o sa ma intrebati cum de m-am uitat la fotbal. Tot involuntar? Da. Pretenu Bezna, el “Cu lupii (lui) laolalta” voia sa vada meciu dar nu avea la ce si cum. Ca atare m-o sunat pe la repriza a doua, mai mult sau mai putin disperat, crezand ca io ma indeletnicesc cu deastea. Si ui asa i-am povestit lu Adrian dragutu, nu un meci ci un film. Oamenii aia … nu sportivi, pur si simplu eroi. Respect urias din partea mea, cel mai nemicrobist sibian.
Doamne, uite ca am ajuns sa-mi placa sa ma uit la fotbal. Fotbal? Asta nu-i fotbal dragii mei, asta-i un val. Rapidu’ e un tsunami, e un fenomen teribil scapat de sub control, e furia naturii. Nu ma pricep la fotbal. Vad fenomenul social, vad comportamente si mai stiu ceva ... amu … mno, io stiu mai multe da nu pot zice 🙂 .
Am convingerea ferma ca spartanii astia vor reusi sa salveze NUMELE si ONOAREA acestui club nu din primele 16-17 etape. Eu sunt convins ca in cel mult 10 meciuri lucrurile vor fi transate. Am “vazut”, si la propriu si la figurat, un finantator, om de afaceri, nu afacerist. I-am vazut siguranta si determinarea. Am vazut un tehnician caruia i-am pus o intrebare in mai multe variante: “au adus la echipa jucatori care sa nu-ti placa in mod deosebit?”, sau “Iti convin, iti plac jucatorii noi adusi la echipa?”. Ceea ce mi-a raspuns, maniera in care a facut-o, ASTA Da, ASTA m-a facut sa STIU CA VA REUSI.
Acum Rapidul nu este o echipa, este un fenomen. Rapidu nu joaca, se dezlantuie. E superb sa vezi acest fenomen. E interesant. De asemenea imi da si unele bucurii personale dar nu le pot trai decat in intimitate. Eu zic atat echipelor care urmeaza: nu va mai osteniti, cu natura nu te poti pune. Acolo unde speranta dicteaza, eroii sunt inevitabili. Am spus si repet, Rapidul este o nazuinta 😉

PS… cel puti 2 cartuse le da … :))


Comments 1

  1. FirstRaina

    I have noticed you don’t monetize your website, don’t
    waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra $$$, search for: Mrdalekjd methods for $$$

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *