Program Fotbal 1989

Pustai vs. Pustai

        Din decemvre ‘89 o trecut 24 de ani bătuţi pe muchie şi nime’ nu se gândea că unii se pregăteau de răzmeriţă în ţară. În afară de câţiva “specializaţi”, nime nu mai ave nici o speranţă. Şi totuşi, EL bâţâia de nerăbdare, vroia, îşi dorea să fie înaintea tuturor, acolo ... în faţa. Visa să ajungă la ceilalţi. Îşi dorea o execuţie ... faină. Duminică, 10 decemvre 1989, exact la orele unşpe, Mihai Bumbu o sunat din goarnă, “soldaţii” s-au pus în mişcare, au început să tragă, s-au îmbrâncit, s-au aruncat pe jos şi, conform etichetei, şi-au adresat cuvinte “faine” despre mame, sfinţi şi alte asemenea. Exact ca pe stadion, la fotbal, că doar nu v-o batut gându că m-apuc să vă spun poveşti despre lovitura de pedeapsă a lu’ Ilici din decemvre ‘89. Of doamne! O scris alţii.

        La data de mai sus, Cristian Pustai stătea cocoţat în “vârf” la Gaz Metan şi VISA să ajungă la poarta Pandurilor, să execute portaru şi ... cică, să dea “gol Gazu”. Ce”?! Ce-ai stat a zice? Cum adică? Există “gaz gol”? Să înteleg că există şi “gaz plin”? In fine, ei stiu. Io nu ma pricep la folbal.

Program Fotbal 1989

Program Fotbal Gaz Metan Medias - Pandurii 1989

        Pe de altă parte, între noi fie vorba, ori că-şi dorea au ba, înaintaşu’ Pustai (termen din limba fotbală care se traduce prin “cel ce se joacă cu mingea in faţa celorlalţi”, ori “primul care se joaca cu mingea inaintea celorlalti”) era obligat să-l execute pe portar (omu’ care avea cheile de la poartă), musai ca de voie bună, pentru că asta era slujba lui. Şi atât de mult şi-o dorit să ajungă la casa Pandurilor, încat, dupa ce o bătut de tri ori cu neşte goluri în poarta lor (nu singur, că era cu halucinogenii, ăia de se gazează), oamenii ăia în loc să-l alunje ca pe un lucru slab, l-au primit cu braţele deschise imediat. Imediat ... ardeleneşte. Adică după nici ... 23 de ani. Şi l-au angajat la serviciu tehnic, tot “vârf”.

       Gurile rele spun că în bătălia aia din decemvre ‘89 gaziştii o dat tri goluri, o primit unu şi toţi gazaţii s-o bucurat si, după meci, le-o dat mâncare, băutură şi bani. Apăi io nici asta nu înţăleg. Cum adică, o dat neşte “gol-uri”, adica neşte “nimic” şi pentru asta o primit mancare, etc. ? Io inţăleg că atunci când “dai” ceva, trăbă sa fie ceva “plin”, consistent. In fine, trecem si peste asta.

 

Clasament Fotbal Gaz Metan Medias - Pandurii 1989

Clasament Fotbal Gaz Metan Medias - Pandurii 1989

        Mâne sară, aşe, pe la ceasu opşpe şi jumate, pe GAZonu de la Gaz Metan din Mediaş, rulează filmu “Întoarcerea lu‘ Pustai”. Nu vine singur, vine cu lotrii lu’ Vladimirescu, cu Pandurii. Vine să bată Gazu. Iară nu înţăleg. Cum adică să baţi Gazu Metan? Io am invăţat că metanu’ este incolor, inodor şi insipid. Nici măcar nu poţi pune mânile pe el, dapoi să-i dai un şut .... N-ai cum îl prinde domne! Nu-l miroşi, nu-l vezi. Nu ştiu ce-i in capu’ la oamenii ăştia cu footbolu’, da ştiu ca o sa fie balamuc mare. Nu înteleg de ce trăba să cheltuie baeţii ăia bani, să vină aici sa dea neşte “nimicuri” si să se bată cu aeru. O nebunie! Nu ştiu, nu mă pricep.

Un lucru ştiu sigur, şi e sfat gratis pentru ăia ce vin să se bată cu gazele la Mediaş,

NU VĂ JUCAŢI! ... mai ales cu chibriturile.

O fi GAZU invizibil da’ la o singură scânteie ... explodează.


Comments 1

  1. Jericksa

    Buna seara.Dinano este echipa mea frotaiva. Imi pare tare bine ca este pe locul I in clasament. Vreau sa va spun ca , in tinerete, am avut ca prieten un jucator de la Dinamo, din echipa de aur , ca sa zic asa. Fratele meu, este si acum suporter infocat al echipei, ca si in tinerete.Sper ca, echipa sa reuseasca sa se mentina in top. Sunt baieti foarte buni. Merita sa fie pe primul loc.Paula M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *